Ladataan hakutuloksia
Ostoskori

Tule mukaan kokemaan kansallispuistojen tunnelma ja kaunis luonto

Päivämäärä -

Retkeilystä on tuntunut muodostuvan yhä tärkeämpi voimavara suomalaisille. Sen osoittavat lähiretkeilykohteiden ennen näkemätön suosio ja kansallispuistojen kävijämääräennätykset. Uusi retkeilykirja Kansallispuistot tutuiksi Suomi opastaa ja innostaa lukijansa elämysten äärelle.

Suomen kansallispuistot ovat suosittuja retkeilykohteita, ja ne houkuttelevat monenlaisia retkeilijöitä luonnon helmaan. Uudessa kirjassa Kansallispuistot tutuiksi Suomi esitellään kaikki aikaisemmin ilmestyneiden Kansallispuistot tutuiksi -kirjojen kansallispuistot sekä Suomen viisi valtion retkeilyaluetta: Evo, Iso-Syöte, Kylmäluoma, Oulujärvi ja Ruunaa. Sisältöä on tätä kirjaa varten uudistettu ja päivitetty. Kirjoittajat Pepe Forsberg ja Mikko Sorsa kertovat kirjassaan parhaat elämykset ja vinkit kaikista puistoista.

”Kirjan teko on ollut palkitseva prosessi. Uskomaton määrä ihmisiä auttoi meitä pääsemään tavoitteeseemme, minkä uskon näkyvän kirjassa rikkaana ja mielekkäänä lukukokemuksena. Teoksessa on mukana fiilikset omilta retkiltämme kaikista Suomen neljästäkymmenestä kansallispuistosta”, kertoo Pepe Forsberg.

Mikko Sorsa haluaa muistuttaa kirjoituksillaan ihmisiä kauniimmasta maailmasta ja tavasta elää sekä luonnon tärkeydestä:

”Olemme erottamaton osa luontoa ja elämää maapallolla, jota määrittää yhdessä luominen ja vastavuoroisuus. Kansallispuistot ja muut suojellut luontoalueet ovat kaunis osa meitä.”

Yhä useampi on tuntunut löytävän tiensä luontoon:

”Olen huomannut, että kansallispuistot kiinnostavat myös uusia retkeilijöitä, jotka eivät ole ennen käyneet näissä puistoissa. Ihmisiä kiinnostaa uudet elämykset kauniissa luonnossa”, toteaa Pepe Forsberg.

Nyt ilmestyvä kirja kertoo sarjan aikaisemmin ilmestyneiden kirjojen tavoin puistojen luonnosta, eliölajeista, historiasta, reiteistä ja kulkuyhteyksistä, jotka antavat mielenkiintoista ja hyödyllistä tietoa oman retken suunnittelijalle. Kansallispuistojen ja retkeilyalueiden kartat sekä lähtöpaikkojen osoitetiedot auttavat löytämään perille. Jokaisen kansallispuiston ja retkeilyalueen yhteydessä olevan QR-koodin takaa löytyy lisää sisältöä, jonka avulla kirja pysyy ajan tasalla, mikäli puistoissa tapahtuu muutoksia.

Luonto-ohjaaja Pepe Forsbergin suosiota niittävässä Kansallispuistot tutuiksi -Facebook-ryhmässä on jo yli 140 000 jäsentä, ja määrä kasvaa edelleen nopeasti.

Tuotetiedot

  • Kansallispuistot tutuiksi Suomi, retkeilijän opas
  • Pepe Forsberg ja Mikko Sorsa
  • sidottu, kovakantinen kirja
  • 336 sivua, koko 20,5 × 24,5 cm
  • suositushinta 36,00 €