Ladataan hakutuloksia
Ostoskori

Top 3 kansallispuistot karavaanareille

Päivämäärä -
Koira nuuhkii pitkospuilla istuvaa sammakkoa. Kuva: Johanna Duarte

Kansallispuistot ovat suomalaista luontoa parhaimmillaan. Useiden kansallispuistojen yhteydestä löytyy myös erinomaiset parkkialueet ja palvelut matkailuautolla liikenteessä oleville karavaanareille, jotka haluavat päästä nauttimaan kansallispuistojen tarjoamista unohtumattomista luontoelämyksistä. Kaikki Suomen 41 kansallispuistoa esittelevän Kansallispuistot tutuiksi Suomi -oppaan toinen kirjoittaja Pepe Forsberg jakaa alla vinkit parhaista kansallispuistokohteista karavaanareille.

1. Salamajärven kansallispuisto

Salamajärven kansallispuistoon kuuluvan Koirasalmen luontotuvan repertuaariin kuuluu jopa septitankin tyhjennys. Tätä palvelua ei nimittäin löydy alueella sadan kilometrin säteellä. Palveleva yrittäjäpariskunta huoltaa muutenkin maanteiden ritareita ja prinsessoja.

Aurinkoinen järvimaisema saunan terassilta katsottuna.
Salamajärvellä kannattaa varata oma saunavuoro patikoinnin päälle. Kuva: Johanna Duarte

2. Petkeljärven kansallispuisto

Petkeljärven luontotuvalla on sähkötolpallinen pysäköintialue ja paljon karavaanareiden toivomia palveluja ravintolasta välinevuokraukseen. Vaikka puisto on Suomen pienin, löytyy sieltä paljon kuvankaunista ja historiallista nähtävää. Etenkin toisen maailmansodan aikaiset rakenteet puhuttelevat kulkijaa. Kannattaa pysähtyä matkan varrella myös Ilomantsin Nesteellä, josta karavaanareiden palvelulupauksen mukaan lähdetään iloisempina kuin paikalle saavuttiin.

Petkeljärvellä on hyvin tilaa karavaanareille. Kuva: Johanna Duarte

3. Urho Kekkosen kansallispuisto

Kiilopää on upea paikka karavaanareille. Sähkötolpalliset paikat tunturihotellin kupeessa mahdollistavat pitemmänkin vierailun tuntureistaan tutussa kansallispuistossa. Hotellin portailta pääsee valloittamaan erämaista Lappia.

Kansallispuistot tutuiksi Suomi

Lisää suosituksia upeista elämyksistä ja käyntikohteista niin ensi kertaa retkeileville kuin kokeneille erämaiden vaeltajille löydät Pepe Forsbergin ja Mikko Sorsan kirjasta Kansallispuistot tutuiksi Suomi. Uudistettu retkeilyopas esittelee Suomen 41 kansallispuistoa ja viisi valtion retkeilyaluetta.

Tutustu kirjaan ›