Ladataan hakutuloksia
Ostoskori

Top 10 -oppikirjavinkit metsäalalle

Päivämäärä -
Tapion julkaisemia metsätietokirjoja pinossa kiven päällä metsässä

Iso osa Tapion kirjoista on suunnattu metsäalan opiskelijoille ja ammattilaisille. Metsäkoululla ja Tapion taskukirjalla on vankka jalansija metsäalalla: molempia on käytetty opetuksessa ja ammattilaisten käsikirjana jo pitkään. Tapion valikoimissa on kuitenkin myös runsaasti oppikirjakäyttöön sopivia uutuuksia. Oletko tutustunut näihin?

Metsänhoidon suositukset on Tapion ensimmäinen äänikirja. Kuuntelemisen sijasta sen voi lukea painettuna kirjana tai digitaalisena e-kirjana. Kirja auttaa löytämään metsänomistajan tavoitteisiin sopivan tavan käsitellä metsää, ja se toimii tukena metsäpalveluiden suunnittelussa ja tuottamisessa.

Tutustu kirjaan ›

Metsäteknologian perusteet -kirjan kansikuva, kirjoittaneet Jori Uusitalo ja Veli-Pekka Kivinen, kustantaja Tapio

Metsäteknologian perusteet antaa kattavan kuvan metsäteknologiasta ja metsäteknologian tutkimuksesta. Kirja on tarkoitettu korkeakoulujen metsäteknologian perusopetukseen. Näkökulma on kuitenkin käytännönläheinen, joten se toimii myös ammatillisessa opetuksessa. Uudistettu toinen painos ilmestyi alkuvuonna 2023.

Tutustu kirjaan ›

Ulkoilumetsät tarjoaa menetelmiä ja toimintamalleja taajamametsistä ja retkeilyalueiden metsistä huolehtimiseen. Ulkoilumetsien hoidossa otetaan huomioon maisema, monimuotoisuus, turvallisuuskysymykset ja kasvillisuuden kulumisen välttäminen. Tekstit pohjautuvat uusimpaan tutkimus- ja asiantuntijatietoon.

Tutustu kirjaan ›

Metsäsuunnittelun maastotyöopas, kustantaja Tapio

Metsäsuunnittelun maastotyöopas jakaa hyviä käytäntöjä ja ohjeita metsäsuunnittelun maastotyöhön. Kirjassa käydään läpi suunnittelun menetelmät, esitellään käytössä olevat aineistot ja annetaan suosituksia metsätietostandardin koodien käytölle. Täysin uudistunut opas vastaa tämän päivän tarpeisiin.

Tutustu kirjaan ›

Metsävaratieto - Hankinta ja hyödyntäminen -kirjan kansikuva. Kirjoittaneet Ari Talkkari ja Heikki Lehmonen, kustantaja Tapio. Kannessa on ilmakuva suomalaisesta talousmetsästä. Alareunan pikkukuvissa esitellään metsänmittaukseen käytettäviä välineitä, kuten relaskooppia ja mittasaksia.

Metsävaratieto kertoo metsävaratiedon hankinnasta käytännönläheisesti ja selkeästi, liikaa matemaattisuutta välttäen. Kirja on tarkoitettu tukemaan ammattikorkeakoulujen metsäopetusta, mutta se palvelee myös toista astetta.

Tutustu kirjaan ›

Metsäkoulu, 11. painos, toimittaneet Juha Ruuska ja Heli Virtanen, kustantaja Tapio

Metsäkoulu on kattava käsikirja metsistä ja niiden hoidosta. Jokaisen metsäopiskelijan perusteos lähtee liikkeelle metsänhoidon perusteista ja etenee esimerkiksi metsätilan omistajanvaihdokseen ja metsäverotukseen. Käytännönläheistä kirjaa on helppo lukea luku luvulta tarpeen mukaan.

Tutustu kirjaan ›

tapion-taskukirja_kansi

Tapion taskukirja on metsäalan pikkujättiläinen. Kirjan jo 26. uudistettu painos tarjoaa runsaasti uutta tietoa muun muassa metsävaroista, metsäteollisuuden puuhuollosta, turvemaiden metsänhoidosta, jatkuvasta kasvatuksesta sekä tulevaisuuden uusista puupohjaisista tuotteista.

Tutustu kirjaan ›

Metsätyypit - Kasvupaikkaopas -kirjan kansikuva, kirjoittaneet Juha-Pekka Hotanen, Hannu Nousiainen, Raisa Mäkipää, Antti Reinikainen ja Tiina Tonteri, kustantaja Tapio

Metsätyypit pureutuu kasvupaikkojen luokitteluun ja tyypillisten metsäkasvilajien esiintymiseen. Se sopii oppikirjaksi yliopistoihin, ammattikorkeakouluihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin, mutta on erinomainen maastokäsikirja myös kokeneille metsäammattilaisille.

Tutustu kirjaan ›

Suotyypit ja turvekankaat - kasvupaikkaopas

Suotyypit esittelee suomalaisen suotyyppijärjestelmän havainnollisesti. Runsaasti kuvitettu opas on toimiva apuväline luonnontilaisten soiden ja turvekankaiden tunnistamiseen.

Tutustu kirjaan ›

Maastotaulukot-kirjan kansikuva tekstillä: "Maastotaulukot - Metsänhoidon suositukset - Tapio"

Maastotaulukot-kirja kulkee kätevästi mukanasi metsään. Siihen on koottu vastaukset keskeisimpiin talousmetsien käsittelyä koskeviin kysymyksiin. Vastaavat sisällöt löytyvät myös Maastotaulukot-sovelluksesta.

Tutustu kirjaan ›

Tarjoamme alennuksen metsäalan oppilaitoksille ja metsäalan opiskelijoiden ainejärjestöille yli 10 kirjan tilauksiin. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous Janne Kostamolta (janne.kostamo(at)karttakeskus.fi tai +358 29 432 6005).