Ladataan hakutuloksia
Ostoskori

Top 10 -joululahjavinkit kaikille metsätyypeille

Päivämäärä -
Henkilö halaa puuta pidellen samalla käsissään Minun metsäni -kirjaa

Tapion metsäkirjojen valikoimasta löytyy jokaiselle jotakin. Tarjolla on esimerkiksi metsätöiden historiaa, oivalluksia ja faktatietoa metsistä ja ilmastonmuutoksesta, inspiraatiota kotipuutarhureille sekä tunnelmointia lähiluonnossa. Poimi alta lahjavinkit jouluisin tarjoushinnoin! Tee tilauksesi viimeistään 17.12., niin paketit ehtivät perille jouluksi.

Kurkkaa myös lahjavinkkimme retkeilijöille Karttakaupan valikoimasta.

Metsät ja ilmastonmuutos -kirjan kansikuva, kirjoittaneet Markus Melin, Pi Mäkilä ja Aino Ässämäki, kannen kuvitus Jenni Uusilehto, kustantaja Tapio

1. Metsät ja ilmastonmuutos

Metsät ja ilmastonmuutos -tietokirja kertoo ilmastonmuutoksen vaikutuksista Suomen metsiin selkeästi ja kattavasti, takertumatta liikaa monimutkaisiin termeihin tai hiilidioksidiekvivalenttitonneihin. Yhden tutkijan ja kahden toimittajan kirjoittama teksti auttaa ottamaan ilmastonmuutoksen vaikutukset haltuun helposti ja nopeasti.

Tutustu kirjaan ›

Luontopäiväkirja

2. Luontopäiväkirja

Finlandia-palkitun Anni Kytömäen tuotantoon kuuluu paitsi kolme paksua romaania myös yksi lyhyempi teos, vuodenkierrosta lähiluonnossa kertova Luontopäiväkirja. Suloisin akvarellein kuvitettu kirja johdattelee lukijan tekemään myös omia, eri vuodenaikoihin sidottuja luontohavaintoja. 

Tutustu kirjaan ›

3. Perusta oma arboretum

Jos lehdettömään aikaan tekee mieli fiilistellä kesää, Perusta oma arboretum on oikea valinta. Lukuisia valokuvia sisältävä teos kertoo erilaisten, eksoottistenkin puulajien ja puiden erikoismuotojen kasvattamisesta. Kirja on omiaan lahjaksi kenelle tahansa koti- tai mökkipuutarhurille. 

Tutustu kirjaan ›

Metsämieli-kirjan kansikuva. Kirjoittaja Sirpa Arvonen.

4. Metsämieli – Mielen ja kehon viikkopolut

Luonnossa liikkuminen tekee tutkitusti hyvää! Luonnossa tehdyt harjoitukset rauhoittavat ja virkistävät mieltä sekä poistavat stressiä. Suositun Metsämieli-menetelmän kehittäjän Sirpa Arvosen teos tarjoaa harjoituksen jokaiselle vuoden viikolle vuodenaikoihin sopivana.

Tutustu kirjaan ›

5. Sujuvasti seuraavalle – Metsän omistajanvaihdos

Tämä kirja olisi kannattanut saada lahjaksi silloin, kun metsätilan sukupolvenvaihdosta suunniteltiin! Sujuvasti seuraavalle auttaa sukupolvenvaihdoksessa ja muissa metsän omistusjärjestelyissä. Se kertoo selkeästi ja käytännöllisesti luovutustavoista, kuten kaupasta, lahjasta, testamentista ja perinnöstä. 

Tutustu kirjaan ›

Minun metsäni – Vinkkejä uudelle metsänomistajalle -kirjan kansikuva, kirjoittanut Minna Kurttila, kustantaja Tapio

6. Minun metsäni

Mitä tulee eteen sen jälkeen, kun metsätila on vaihtanut omistajaa? Minun metsäni on hauska ja asiapitoinen kirja, joka sopii erinomaisesti joulun välipäivien sohvalukemistoksi. Minna Kurttila kertoo oman tarinansa metsänomistajaksi tulemisesta ja tarjoaa vinkkejä ja vertaistukea muille. 

Tutustu kirjaan ›

suomalaisten-puutkansikuva

7. Suomalaisten puut – arjessa ja ajatuksissa

Suomalaisilla on vahva side metsään ja puihin. Lukuvinkkinä itselle tai lahjaksi Suomalaisten puut kertoo kotimaisista puulajeista, niihin liittyvistä uskomuksista ja puulajien käytöstä ennen ja nyt.

”Kirjaa voi suositella kaikille puista ja kulttuurista kiinnostuneille. Eri alojen ammattilaisille ja harrastajille on hyväksi laajentaa näkökulmaansa myös oman alan ulkopuolelle.” – Heikki Kiuru, Metsälehti 7/2021

Tutustu kirjaan ›

Miehen työ

8. Miehen työ

1960–1970-lukujen metsätyömiehet olivat viimeisiä lajissaan: yhteiskunta kaupungistui ja modernisoitui nopeasti. Miehen työ on puhutteleva valokuvakirja, joka kertoo elämästä savotoilla, metsäkämpillä ja kotona. Osa teksteistä on englanninkielisiä. 

Tutustu kirjaan ›

9. Lahjakortti verkkokauppaan

Ilahduta luonnossa viihtyvää tai metsistä kiinnostunutta läheistä lahjakortilla! Sähköinen lahjakortti on mainio lahjaidea ja loistava valinta, kun haluat antaa lahjansaajalle vapauden valita mieluisat tuotteet tai tarvitset lahjan nopeasti. Lahjakortti käy maksuvälineenä kaikkiin tuotteisiin sekä Metsäkaupan että Karttakaupan puolelle.

Tutustu lahjakorttivalikoimaan ›

Mieshenkilö metsässä pitelee käsissään OmaKartta-palvelussa luotua vedenkestävää karttaa

10. OmaKARTTA

Tee itse rajaamasi ajantasainen kartta koko Suomen kattavasta OmaKARTTA-palvelusta säänkestävällä karttamateriaalilla haluamassasi koossa. Saat kaikista OmaKARTTA-tuotteista -15 % koodilla OMAKARTTA15 vuoden loppuun asti.

Tilaa OmaKARTTA-karttatuloste viimeistään 17.12. ja kehystetty OmaKARTTA-taulu viimeistään 11.12., jotta tilauksesi ehtii perille jouluksi.

Tee OmaKARTTA ›

Lisää jouluisia tarjouksia ja lahjavinkkejä löydät Metsäkaupan tarjousvalikoimasta.