Ladataan hakutuloksia
Ostoskori

Suunnittele onnistuneet kesän venereissut – Säänkestäviä veneilykarttoja on nyt tehty entistä laajemmalle alueelle

Päivämäärä -
Kuvassa kaksi purjevenettä vesillä kesäisessä saaristomaisemassa. Kartta keskuksen veneilykartat ovat oiva apu reitinsuunnitteluun veneilijöille.

Pyörivätkö mielessäsi jo kesän veneilyreissut? Tapio Karttakeskuksen uudenlaiset ja säänkestävät veneilykartat ovat näppärä apu reitinsuunnitteluun myös niille veneilijöille, jotka käyttävät navigointiin sähköisiä sovelluksia ja laitteita.

Kaksipuolisesti painettu ja repeämätön veneilykartta antaa avattuna laajan yleiskuvan helpottaen reitinsuunnittelua. Taitettuna pienikokoinen ja vedenkestävä kartta on huoleton käsitellä myös avo- ja purjeveneessä sekä kanootissa. Veneilykartta sopiikin hyvin myös melojan matkakumppaniksi.

Merikartoilla maa-alueet on kuvattu yleispiirteisesti, mutta veneilykartta näyttää myös saarten sisäosien maaston. Maastokarttapohjansa ansiosta esitystavaltaan selkeää karttaa voi käyttää monipuolisesti saaristo- ja rannikkoluonnossa retkeilyyn. Lisäksi kartoilla esitetään kohdetietoja, kuten käyntisatamia ja vesillelaskupaikkoja. Merenkulkutiedoista esitetään muun muassa väylät kulkusyvyyksineen, syvyystiedot, merimerkit sekä karit ja kivet.

Veneilykartta Kustavi Naantali lähiotos, jossa näkyy merialuetta ja Isokari.
Maa-alueiden selkeän esittämisen ansiosta veneilykartta on helppolukuinen apuväline rannikko- ja saaristoretkeilijälle.

Veneilykartat ovat aivan uudenlaisia vesillä liikkujia palvelevia karttatuotteita, jotka yhdistävät virallista ja ajantasaista merenkulkudataa ja maastokarttaa. Veneilykarttasarjan ensimmäiset 5 lehteä julkaistiin kesällä 2022.

Ensimmäisen veneilykauden aikana keräämämme palautteen perusteella olemme kehittäneet karttojen ulkoasua asiakkaiden tarpeita entistä paremmin palveleviksi. Helmikuussa 2023 julkaistujen uusien karttalehtien myötä veneilykarttasarja ulottuu nyt itäisen Suomenlahden Virolahdelta rannikkoa pitkin aina Poriin saakka. Koko karttasarja mahtuu taitettuna esimerkiksi kesäshortsien reisitaskuun.

Veneilykartta Kotka Loviisa Virolahti yleisnäkymä, jossa näkyy merialuetta ja Suomen etelärannikkoa Loviisan ja Kotkan alueelta
Tarkan 1:50 000 mittakaavan ja kaksipuolisen painatuksen ansiosta veneilykartat kattavat laajan alueen sopien hyvin reitinsuunnitteluun.

Tapio Karttakeskuksen into kehittää uutta veneilyyn on synnyttänyt lukuisia veneilijöiden tarpeita palvelevia karttoja vuodesta 2009 alkaen. Ensimmäiseksi julkaisimme yksittäiset meri- ja sisävesikarttojen sivut muovitulosteina. Näitä seurasivat Veneilijän kestokarttavihkot, Paraskartan itserajattava veneilykartta, erilaiset veneilijän seinäkarttatuotteet sekä vuosina 2017–2019 markkinoille tuodut ensimmäiset taitetut ja vedenkestävät kartat. Kaiken tämän tarjonnan taustalla on aito kiinnostuksemme asiakkaiden tarpeisiin ja yli 100-vuotinen kartantekotaito.

Tapio Karttakeskuksen veneilykartoissa on käytetty Traficomin merikartta-aineistoa. Kyseessä ei kuitenkaan ole virallinen merikartta eikä karttaa ole tarkoitettu navigointikäyttöön.

Artikkelin kirjoittaja Jaakko Virkkala on Tapio Karttakeskuksen myyntipäällikkö ja intohimoinen veneilyharrastaja.

Veneilykartat ja muut laadukkaat karttatuotteet vesillä liikkujille löydät Karttakaupasta

Kaikki vesillä liikkujille suunnatut Karttakeskuksen tuotteet löydät täältä. Tutustu myös Suomen meri- ja järvialueille liikkuville veneilijöille tarkoitettuun helppokäyttöiseen Loisto Mariner -karttasovellukseen, jonka voit ladata Google Play ja Apple App Store -kaupoista.