Ladataan hakutuloksia
Ostoskori

Ajankohtainen kirjauutuus opastaa riistanhoidon, erätaitojen ja omien varusterakenteluiden äärelle

Päivämäärä -

Syksy on metsästäjien parasta aikaa, kun riistakannat ovat suurimmillaan. Uutuuskirja Riistaverstas sisältää 40 yksityiskohtaista ohjetta ja vinkkiä metsästysvarusteisiin, riistanhoitoon ja eläinten houkutteluun, loukkupyyntiin sekä saaliin käsittelyyn ja erätaitoihin.

Tapio Karttakeskuksen julkaisema Riistaverstas pureutuu laajasti loukkupyynnin nikseihin ja rakennelmiin. Riistanhoitoa ja eläinten houkuttelua käsitellään omana osionaan. Yhtä tärkeää on saalista arvostava, monipuolinen riistan hyödyntäminen, johon ohjeita tarjotaan rosvopaistin valmistamisesta riistakylmiön rakentamiseen ja turkisten hyödyntämiseen.

Rikas ja runsas riistalajisto on koko vuoden kestävän onnistuneen riistanhoidon tulosta, kertoo teoksen kirjoittaja Joel Ahola. – Hirvieläinten kannanhoidollinen metsästys on välttämätöntä ja lintukannat kestävät maltillisen eräruoan hankinnan. Haitallisten vieraspetojen eli minkkien ja supikoirien jatkuva poistaminen takaa onnistuneet lintupoikueet.

Metsästys on paljon muutakin kuin saaliin tavoittelua. Se on eräperinteen ja -taitojen vaalimista. Kirjan opein nuotio sytytetään ilman tulitikkuja sekä rakennetaan omia varusteita ja korjataan vanhoja.

Ohjeissa keskitytään käytännöllisyyteen, Ahola sanoo. – Lopputuloksessa ulkonäköä tärkeämpää on toimivuus. Suurimmassa osassa ohjeita kierrätetään varaston nurkista löytyvää materiaalia ja keksitään vaihtoehtoisia ratkaisuja. Esimerkiksi puretusta trukkilavasta voi rakentaa lähes mitä tahansa!

Useimmat kirjan ohjeista ovat varsin helposti kotioloissa toteuttavia. Sahalla, vasaralla, puukolla ja porakoneella pääsee pitkälle. Mukana on myös muutama vaativampi hanke, kun rakennetaan oma loukkuvahti ja siipiään pyörittävä robottikyyhky. Kirjailija on keksinyt suurimman osan ohjeista itse, mutta hyvä on laitettu myös kiertämään: vinkkejä on saatu metsästyskavereilta. Jaettu ilo on paras ilo.

Kirjan kirjoittaja ja kuvittaja Joel Ahola on retkeilytoimittaja ja -kirjailija sekä eropas ja erätaitojen kouluttaja. Elantonsa luonnosta hankkiva konkari on metsästänyt 11-vuotiaasta pikkupojasta alkaen.

Tuotetiedot

  • Riistaverstas
  • pehmeäkantinen 160 s. 17,5 x 24,5 cm
  • ISBN 978-952-266-758-8
  • suositushinta 30 €